2013. november 9., szombat

Bree Despain - The Dark Divine (Dark Divine trilógia 1.)

Hogyan találtam rá: moly.hu-n ajánlották.

Tartalom: Tékozló fiú 
Veszélyes szerelem 
Halálos titok 
Grace Divine – a helyi lelkész lánya – mindig is tudta, hogy valami rettenetes történt azon az éjszakán, mikor Daniel Kalbi eltűnt, bátyja, Jude pedig vérbe fagyva tért haza. 
Most, hogy Daniel visszajött, Grace-nek választania kell iránta érzett növekvő vonzalma és bátyjához való hűsége között. 
Ahogy Grace közelebb kerül Danielhez, megtudja az igazságot arról a rejtélyes éjszakáról és arról, hogyan mentse meg szeretteit, ám ezért talán legféltettebb kincsével kell fizetnie: a lelki üdvével.


Kritika: Miután először elolvastam a tartalmát,már utána leesett hogy egyértelműen van benne egy srác,aki vérfarkas.Így gondolom nem árulok el túl sok spoilert ha erről kicsit bővebben is írok.
Ha a tartalomból nem is,de a tizedik oldaltól már biztosan minden olvasó rájött hogy Daniel,aki három év után hazatért, nyilván nem minden stimmel vele. Grace vegyesen fogadja ezt,mivel három évvel ezelőtt történt eset után-ami miatt Daniel elment- nem örül neki a családja,főleg nem a bátyja,hogy újra feltűnt. Jude (báty) megpróbálja húgát távol tartani a fiútól,de Grace-t egyre jobban érdekli hogy mi is az a nagy titok ami miatt gyerekkori szerelme elment.
A karakterek nem igazán voltak jól kidolgozva,elég felületes véleményt lehet róluk alkotni azok alapján amiket megtudunk róluk. Jude folyton-folyvást Grace-t próbálja megvédeni Danieltől,aki elég egyértelműen érdeklődik a lány iránt. Grace hihetetlenül naiv volt,idegesítő és hiú,a gondolataival szinte az olvasó képéve nyomta az igazságot,és mikor már mindenki rájött,Ő még akkor is kételkedett.Az akit nem tudtam hová tenni,mivel ő végig tudta hogy mi történt,az egész sztorit,és ahelyett hogy megoldotta volna a dolgokat,a tizenéves lányára bízta a dolgokat.Ki tenne ilyet?
Szerettem ahogy Daniel és Grace egyre közelebb kerül egymáshoz,és fokozatosan derülnek ki a dolgok,egyre többet és többet adva az olvasónak,hogy még tovább olvassa.Az első pár erről szóló beszélgetések megőrjítettek,de így utólag nézve jó volt,hogy valami fenn tartotta az izgalmat.Voltak olyan kifejezések amiket nem igazán értettem (pl. hogy rajzórán vödörbe tárolják a holmikat..?)  ,bár lehet hogy ez csak a fordítás hibája.Amit még nem értettem hogy Grace legjobb barátnője,April,hirtelen összejön Jude-val. Miért,mi,hogy,mikor?Hirtelen csak együtt voltak,semmi előélet,semmi.Legalább az író leírhatta volna hogy régebben is beszélgettek,vagy  valami megmagyarázást azért még vártam.
A benne lévő több száz éves levelek,ami Daniel és az urbatok (más néven farkasok) titkát rejtik,kissé köznapi nyelven írtak voltak és összecsapottak,elvárható lett volna hogy régebbi fogalmazásban írják meg.A tájleírások nem voltak kiemelkedőek,pont annyit írtak hogy nagyjából el tudjuk képzelni a körülményeket,a többi már az olvasó fantáziájára volt bízva.Az írásmód egész jó volt,bár volt hogy két fejezet/rész között
napokat,heteket hagytak ki és nem lett megmagyarázva hogy akkor mi volt.(Legtöbbször persze ezt akkor csinálták mikor végre izgalmas rész volt.)
És még valami: nem akarok spoilerezni,de én végig éreztem egy olyan elhallgatott dolgot,ami szinte kiszúrta a szemünket.De amikor a könyv utolsó oldalainál kiderül,na,ott tényleg örültem neki,feldobta a sztorit.
A történet jó lett volna,pusztán jobban ki kellett volna dolgozni,a karakterek felületesek(főleg a főszereplő),nem igazán lehetett őket megismerni.Voltak vontatott részek,de összességében jó,szerintem filmben jól meg lehetne csinálni.

Borító: 9/10
Kedvenc szereplő(k): Daniel
Ami tetszett: az ötlet,a szerelmi szál.
Ami nem tetszett: kidolgozatlan volt,a szereplőkről nem tudtunk meg sokat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése